Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. april 2018

Traner & Storke - Vattenriket syd for Kristianstad i Skåne

Hej,

Vi besøgte "Vattenriket", 6. 7. og 8. April 2018.

Vi ankom den 6. marts og om aftenen besøgte vi Pulken. Vinden var "god". Alligevel var vi forbløffede over de hundredvis af traner (måske over tusinde?) der ankom i det ene træk efter det andet. De ventede pænt på deres tur, som var der tale om en landingsbane på en flyplads. Og så passerede de lige foran os. Et uforglemmeligt show. Da vi tog tilbage til Åhus, ved syvtiden, så vi en stork på en mark sammen med 3 eller 4 traner! Morgenen derpå var der kun omkring hundrede traner tilbage ved Pulken. Men vi fandt et meget stort antal på en mark overfor Yngsjö kirke. Om aftenen var der temmelig stille, men vi fandt 5 storke på den samme mark som dagen før.

Jeg synes besøget var fantastisk, men man skal have mindst tre dage. og man skal især følge informationerne på nettet.

Et godt alternativ, hvis man ikke vil tage turen op til Hornborgasjön mellem Vänern og Vättern i Västergötland. Her er man mere sikker på at se dem i stort antal. Men at søge efter dem på markerne helt alene - og finde dem i stort antal - var en stor fornøjelsen for os.

Mange tak til jer alle, der besvarer vores spørgsmål. Jeg bliver lidt "afhængig" takket være jer.

Venlig hilsen,

Isabelle



Foto: isabelle lagrange bustrup

De senest indberettede arter i Naturbasen: