Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

31. maj 2018

Er Nattergalen truet i Danmark ?

Vi er så heldige her at have en del nattergale i en nærliggende mose, som synger så skønt fra maj til slut juni - i år kom de allerede slut april/start maj. Det er en fryd at høre på, når man er ude om aftenen.

Men jeg har tit tænkt på, om man skal registrere deres eksistens ? Om de er en truet art, der holdes øje med ? I en almindelig beskrivelse af fuglen på nettet, står der, at den ikke er "sjælden", men faldt så lige over denne artikel om, at Nattergalen er ved at være truet i dk. www.fyens.dk...3003516

Vores kommune har for flere år siden haft i planerne at pløje en omfartsvej igennem moseområdet, hvilket selvfølgelig ville være en katastrofe, både for os der bor her og for dyrene i mose området, men især jo for nattergalen, som sikkert ville forsvinde.

Kan man få området fredet på baggrund af yngleplads for Nattergalen ? Moser er vist i det hele taget EU habitat område ? Tror nok vores er ihf.

De senest indberettede arter i Naturbasen: