Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

30. juli 2018

Ny bog om svampe og sorg

NY BOG OM SVAMPE

Den 6. september 2018 udkommer bogen ’Om svampe og sorg’, der er skrevet den malajiskfødte norske antropolog og svampekender Long Litt Woon.

Bogen er både en personlig fortælling om sorgen efter hendes mands bratte død, og en guide til svampe, svampejagt og svampemiljøet. Med antropologens nysgerrighed og svampekenderens passion fortæller hun om fascinationen ved at drage ud i skoven og deler sin viden om svampe. Samtidig er bogen en fortælling om sorg, og hvordan naturen kan trøste, hele og bringe livsglæden tilbage.

BOGENS BAGSIDETEKST

"Mit hjerte sprang et slag over, den første gang jeg fandt en lækker spisesvamp på egen hånd. Med ét trængte en smal og gylden lysstråle direkte ind i sjælen"

- - -

Glæden ved at gå i skoven og den helt særlige fryd, når øjet pludselig blandt mos og blade finder en spiselig svamp, bliver en sti tilbage til livet efter et brat dødsfald og en altoverskyggende sorg. Og det bliver begyndelsen på en rejse ind i svampenes fascinerende rige.

Svampene vokser lige foran vores fødder og rummer samtidig et mylder af natur- og kulturhistorisk betydning. Denne forunderlige organisme, nærmere dyre- end planteriget, kan være den lækreste delikatesse og den rene gift, og den vokser over hele kloden i former og med funktioner, man stadig er ved at kortlægge.

Fra det første svampekursus til opdagelsesrejser rundt i verden tager forfatteren læseren på sin jagt efter mere viden om skovens guld.

Forfatter: Long Litt Woon er antropolog og svampekender. Hun er født i 1958 i Malaysia, men har været bosat i Norge siden hun som ung var på studieophold i landet.

Bogen er illustreret med stregtegninger af svampe. Læs mere om bogen på politikensforlag.dk



Foto: Mette König

De senest indberettede arter i Naturbasen: