Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

29. april 2019

Urterne blomstrer i antal efter tørken i 2018

Tørken i sommeren 2018 havde en umiddelbart effekt på dagsommerfugle, hvilket for mange arter især skyldtes tørkens påvirkning af deres værtsplanter. Tørken gik ud over nælder og græsser, hvilket påvirkede arter som Engrandøje og Admiral (se www.sommerfugleatlas.dk/nyheder

Her trekvart år efter i 2019 ser vi stadig effekterne af den lange tørkeperioden sidste år. Sjældent er der set så store mængder af ærenpris, hejrenæb, hønsetarm og rød tvetand som i naturen lige nu.

Observationerne for januar-april i Atlasprojektet Danmarks Karplanter afspejler dette meget tydeligt med en række arter hvor antallet at indberettede observationer er steget med op flere hundrede procent. En række eksempler på arter der er steget vises i tabellen herover.

Det bliver spændende at følge udviklingen hen over sommeren. Hvis du endnu ikke deltager i atlasprojektet og gerne vil være med, kan du læse hvordan du kommer i gang på denne side: www.planteatlas.dk/information



Foto: Procentvise ændringer af indberettede arter 18-19

De senest indberettede arter i Naturbasen: