Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. juli 2019

Nyhedsbrev?

Hej

Måske en tosset ide, men har vi mon mulighed for at etablere en form for nyhedsbrev om tovinger bredt? Ikke et trykt brev, men et online-nyhedsbrev henvendt til folk der interesserer sig for insekter bredt og tovinger specifikt, med måske 1-2 årlige udgivelser.

Jeg tænker egentlig der er kommet en pæn gruppe af folk, som har fluer som interessefelt, og der jævnligt bidrager med gode fund og input.

Og interessen for insekter samt folk udstyret med fotogrej i naturen gør, at der registreres flere arter end nogensinde.

Men mangler der ikke et mere samlet overblik over de mest interessante fund? Der kommer jo mange indberetninger her, men så sandelig også på Facebook, hvor der jo er to store insektgrupper (og sikkert flere mindre), hvor rigtigt mange lægger tonsvis af billeder op (også svingende kvalitet), men der er jo ganske gode fund imellem.

Der er godt nok et nyhedsbrev for svirreflueatlasset, men selv herinde på F&N er det jo svært at skabe et overblik over de andre fluefamilier, og hvilke spændende fund der er gjort, medmindre man metodisk læser alle tråde igennem.

Entomologiske Meddelelser er jo selvfølgelig der de videnskabelige artikler skal publiceres, men sådan mere almindelige fund, registreringer, gode historier, anekdoter om fluefangst, beskrivelser af lokaliteter, bioblitzer etc., ja det kommer jo meget spredt ud. I de entomologiske foreninger har svenskerne jo Yrfän og nordmændene Insekt-Nytt, som mere "folkelige" (i mangel af bedre ord) i deres tilgang til materialet, og som supplement til de deciderede videnskabelige publikationer.

Dipterists Forum i England har også deres fremragende Bulletin (som nok er den type jeg gerne så i en absolut miniudgave) som et supplement til Dipterists Digest.

Er ideen dødfødt fra starten? Har det overhovedet interesse? Er det muligt at få folk til at skrive små bidrag og/eller gøre opmærksom på spændende fund o.lign.?

Hvad tænker folk?


De senest indberettede arter i Naturbasen: