Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

26. juli 2019

landsvaler close-up.

Vi var i går, tors. d.25. juli et par stykker på en foto-tur ved Stubbe Sø.

Og turen gik til fugletårnet i den østlige ende af søen.

Man kan sige, vi oplevede hvordan naturen kan overraske, og byde på noget andet end forventet. Således kun udstyret med kikkert og kamera, kunne der ikke observeres meget sidst på eftermiddagen i bragende sol, da tårnet peger direkte ud mod vest, og det knap kunne anes, hvad der lå af fugle på søens sølvspejl godt langt ude.

Efter at have været i tårnet et kort stykke tid kom en landsvale susende lige forbi vore hoveder og igennem fugletårnet, der have alle klapper helt åbne til alle sider, og nok har haft det et godt stykke tid.

Svalen udstøde sit karakteristiske ki-wi, ki-wi, der kort efter måtte omfortolkes til et ”gå-væk-gå-væk!”

Så så vi op og fik forklaringen; Det var nemlig lykkedes svalerne at bygge en rede oppe i loftet af fugletårnet, hvor ca. 5 sultne unger skulle fodres. Det var næsten tættere på, end godt er.

Vi satte os ned på gulvet for at forstyrre mindst muligt, og det må siges, at de voksne svaler udviste et forbavsende mod, og lod os således overvære fodring på bare 3 m. afstand!

Vi besluttede at forlade tårnet ret hurtigt, for ikke længere at forstyrre svalerne.

Det planlagte mål var i øvrigt at gå til selve fuglereservatet, dette nåede vi desværre ikke i denne omgang, da vi aldrig før har besøgt området, og ikke havde et ordentligt kort på os.



Foto: sara henriksen, landsvaler

De senest indberettede arter i Naturbasen: