Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

12. juni 2008

En fantastisk og skidesjov lortetur....

i Jyndevad Plantage er nu vel overstået. 15 mand høj var vi til dette.... anderledes arrangement www.fugleognatur.dk...show_message, da alle endelig havde fundet ind til huset, hvor vi i dagens anledning havde fået lov til at parkere og blev budt velkommen af Hans Laursen fra Jyndevad Skov.

Der var fint besøg, idet Jan Kunstmann, som er F&N-mand, kiggede forbi helt fra Odense, og Lars Jørgen Grønbjerg var dukket op fra Vrads. Så var der - ud over turlederne - flere biologer til at sætte navn på kræene. Dejligt.

Skovfogeden viste os rundt på de umådeligt spændende arealer, som tydeligt bar præg af hjortevildtets afgræsning. Det var dog primært de latrinære efterladenskaber, vi var på jagt efter, og vi i høj grad belønnet, idet de rigelige mængder af gødning bød på enorme mængder af møgkræ. Nøglingen er stadig i sin vorden (det bliver en lang nat), men der var adskillige arter, jeg aldrig havde mødt før, heriblandt Aphodius rufus og Aphodius ictericus. Ved skovsøen fik vi serveret en kold øl eller sodavand, men vi var dog nogen, der lå på knæ og indsamlede små-løbebiller (som også afventer nøgling!).

Så stay tuned natten igennem - eller i morgen, når arterne begynder at tikke ind ;-)


Foto: Dorte og Lars Jørgen roder i kage - med gummi....

De senest indberettede arter i Naturbasen: