Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. januar 2006

Landsdækkende optællinger af gulnæbbede svaner og gæs

Følgende er citeret efter Thomas Vikstrøm, DOF:

I weekenden den 14.-15. januar 2006 foretager DMU landsdækkende optællinger af gulnæbbede svaner og gæs. Som sidste vinter foregår optællingerne i samarbejde mellem DMU og DOF. Disse tællinger har været gennemført årligt siden 1991 for svanernes vedkommende, og 1970 for gæssenes vedkommende.

Du kan bidrage ved at holde særligt godt øje med disse arter i nævnte weekend samt ugen før og efter. Det er alle observationer af rastende Sangsvaner, Pibesvaner og gæs, vi er interesserede i. Ved at indtaste dine tællinger i DOFbasen senest den 1. marts 2006, vil dine data indgå i landsopgørelsen, der vil blive offentliggjort senere i marts. Husk at det giver værdifuld information om ynglesucces at indtaste adulte og juvenile svaner særskilt, men det er ikke et krav.

Har du spørgsmål til tællingen, kan du kontakte Stefan Pihl i DMU (eller Thomas Vikstrøm i DOF).

For kort over forekomsterne af Pibe- og Sangsvane i januar 2005 baseret på indtastninger i DOFbasen se: www.dofbasen.dk...svaner.php

vh/Peter

De senest indberettede arter i Naturbasen: