Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

22. november 2019

Forfratråden fylder 10 år i dag !!! - hop med på vognen/bølgen....

i den længstlevende tråd i FugleogNaturs historie ! Uden overdrivelse et stykke Danmarkshistorie om naturens gang ( og lidt mere "andet"....) i Danmark og Grønland og andre steder.

I 10 år med anslået 80-100 tråde kreeret af mange ledende trådholdere og med bidrag af mængder naturelskere her på "Sitet"(GJ-udtryk) har Forfratrådene været store tilløbstykker med utallige gennemlæsninger. Mange har fra sidelinien fulgt med dagligt. Der er set tråde med over 100.000 åbninger !!! Fra næsten alle afkroge i landet er det strømmet ind med bidrag ..... i starten naturligt nok karplanter, men efterhånden sneg sig alt fra naturen (og andre steder) umærkeligt... ;-) ind i "karplantetråden" , f.eks. svampe (herunder de populære Vokshatte ...) fluer, sommerfugle, fugle, katte, sten ,lav og mos , træer og træhugst, heste, køer og får, kulinariske glæder, herunder kager og bagerier.......

Og ganske hurtigt blev der fra forskellig side "trådt ved siden af".. 8-) Nu også med fortællinger fra hverdagen derude eller derinde. Sang og musik og strengeleg -memoirer fra livets gang , personalia... barndommens gade, gårdspladser, livet på landet og i byen... og meget mere..

Overdrivelser, lettere pral , uskyldige mobninger og anelse lemfældig omgang med fakta har ikke kunnet undgåes, men trådenes Redelighedsudvalg sørger for, at det ikke udarter, ligesom Sædelighedsudvalget med myndig formand fra Hobro 8-) vogter over trådenes dyd... så også børn kan læse med..

Gennem årene har der været sensationelle, bemærkelsesværdige indslag og iagttagelser.

Man bliver stærkt afhængig af den daglige dosis fra hele landet -vejret og alt andet aktuelt. Fortrådene er for ALLE -alle er meget velkomne med store såvel små bidrag. Kom kun trygt indenfor. Og man kan undgå notifikationer ved afmelding, således at mailboxen ikke flyder over....

I Vendsyssel, THY , Himmerland, herunder Aalestrup og Øksedal , Vestjylland, Kronjylland, Sydjylland, Fyn, Sjælland (herunder Kjøge) og sydlige øer, Bornholm og storbyerne sidder vore flittige indrapporterer klar ved tasterne næsten dagligt og ser frem til at glæde alle her på FugleogNatur. Det kunne nu være sjovt at få en hilsen fra Skagen , som endnu ikke set..

----------- Alle deltagere bliver optaget i ListeE, som kommer ind løbende, som der bliver flere og flere bidragere.En del af disse har deltaget i samtlige tråde gennem de 10 år og har på denne måde opnået at blive æresmedlemmer for en tråd. Også konkurrencer har en vis popularitet, herunder ListeR, den runde. At få indlæg med runde tal.... 500- 700-2100 osv... ;-)

Fødselsdagstråden erklæres herved åben -den ta´r jul og nytår med -løber til 7. januar 2020 .

Her link til Afdansningsbalstråden -ballet blev aflyst, idet der ikke var damer nok til herrerne.

www.fugleognatur.dk...show_message

Endnu en gang tak til Ole B. Lyshede fra Virum for at starte tråden med den smukke forfrablomstrende Judaspenge den 22.-11.2009

Bedste hilsener til alle fra Øksedal, den 22. november 2019, kl. 12



Foto: Per Taudal Poulsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: