Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

26. juni 2020

Skovhornsugle

Håber at få bekræftet at vedlagte billede er en skovhornsugle.

Den har fået 2 unger, som nu er store, næsten flyvefærdige, men stadig med dun i fjerene.

Den og ungerne opholder sig mest i et stort piletræ og omliggende træer om dagen. De er ikke særligt sky og flyver ikke når man kommer.

Reden findes sandsynligvis i bagvedliggende hus under stråtaget eller hvor der ellers er et hul i huset. Ikke opdaget endnu.

De bor i en havekoloni og det virker som om den har boet der nogle år, men skiftet rede, sidste år boede den under et af kolonihusene der havde hul i taget, men ejeren lavede hullet. Der er omkring 1 km til nærmeste skov men kun ca. 300-400 meter til nærmeste overdrev (Fredet), så den trives åbenbart her.

Hvor tæt kan ugler bo. I havekolonien har vi også en natugle. Kolonien har 3.5. ha jord, men kun ca. det halve hvor de to ugler ses. Natuglen ses ofte siddende på toppen af en bestemt flagstang og flyver over havekolonien og ud på overdrevet om aftenen. Dens rede-hvis den har een- er ikke fundet. den har været her i mindst 3 år.

Selvom det er den mest almindelige ugle vi har så har jeg tænkt på om det er vigtigt at få familien på databasen, men det har jeg ingen kendskab til hvordan. I skal vel have koordinaterne på fuglens opholdssted!!



Foto: Grethe Leerbech

De senest indberettede arter i Naturbasen: