Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

9. april 2003

Kortnæbbede gæs forsynet med satellitsender

Den 26 marts blev 7 kortnæbbede gæs forsynet med satellitsender ved Vest Stadil Fjord i Vestjylland. I alt 216 gæs blev fanget med kanonnet og mærket med metalring om benet og farvehalsring. Desuden blev gæssene røntgenfotograferet for hagl for at undersøge hvor stor en procentdel af fuglene der er anskudte.

Inden for de næste uger vil gæssene forlade Danmark og flyve via Norge til Svalbard hvor ynglepladserne ligger. På www.trackit4.cubitech.dk/107167 finder du et kort der viser gæssenes daglige positioner.

Formålet med projektet er at undersøge migrationen og hvor gæssene opholder sig på Svalbard i perioden før de befinder sig på ynglepladserne. Når gæssene er ankommet til ynglepladserne, vil biologer på Svalbard undersøge gæssenes ynglebiologi.

Projektet er en del af FRAGILE, FRagility of Arctic Goose habitat: Impacts of Land use, conservation and Elevated temperatures www.fragile-eu.net støttet af EU-Kommissionen.

Yderligere oplysninger kan fås hos

Christian M. Glahder

Dept. of Arctic Environment

P. O. Box 358

Frederiksborgvej 399

DK-4000 Roskilde, Denmark

e-mail: cmg@dmu.dk

phone: +45 46 30 19 46


De senest indberettede arter i Naturbasen: