Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

26. maj 2004

Ny information om Natura 2000 på internettet

Habitatområderne danner sammen med fuglebeskyttelsesområderne NATURA 2000, et økologisk netværk af beskyttede naturområder gennem hele EU. I Danmark kaldes områderne også for internationale naturbeskyttelsesområder, og her indgår også Ramsarområderne.

Skov- og Naturstyrelsens Natura 2000 hjemmesider er netop blevet opdateret med muligheder for at søge i den særlige Natura 2000-database. Søgefunktionen gør det muligt at søge oplysninger om de enkelte Natura 2000 områder, herunder områdernes udpegningsgrundlag, lokalitetsbeskrivelser og kort, samt oplysninger om Natura 2000 arter og naturtyper.

Samtidig er hjemmesiderne blevet suppleret med illustrative beskrivelser af de i alt ca. 200 i Danmark forekommende plante- og dyrearter inklusiv fugle, som omfattes af habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet. Beskrivelser af naturtyperne er ligeledes tilgængelige på hjemmesiden.

Link: www.skovognatur.dk/natura2000/



Foto: Thomas Eske Holm

De senest indberettede arter i Naturbasen: