Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

23. august 2008

Svampefræs til Stagsrode - sådan!

Hold da op, hvor er I allesammen gået glip af noget! Michael, Jette og jeg trodsede DMI.s forudsigelser, vejrguderne var med os efter 10 minutter og det var virkelig helt VILDT med Karl Johanner og indigorørhatte, for ikke at tale om alle sjældne, rødlistede som Tueporesvamp,Djævlerørhat, Rod-rørhat, 5 af de "dyre" koralsvampe som lige endelig skal bestemmes osv, osv. Michael fik en halvfyldt kurv med kantareller og rørhattene stod så tæt, at vi ikke hverken gad eller kunne slæbe flere efter den første time. I skulle have været med, skulle I!

Efter 3 timer op og ned af bakkerne og det mest forrygende lerede terræn helt ude ved vandet, inhalerede vi vores frokost og spejdede efter fiskeørnene, som Morten DD havde formanet os om, der var ikke engang en måge at kigge på!

Nu var begejstringen vel ikke helt i top mere, stemmerne noget hæse efter alle jubelråb, og der skulle kun fremvises lidt ekstraordinært før vi, efter 5 timer, kunne dampe af hjemad, møgbeskidte og lykkelige.

Jo, der var nogle, der gik glip af en næsten ekstatisk svampetur.

PS: Michael og jeg overvejer at lave en lille gentagelse i september, så har I chancen, men der er jo ingen garanti for alle disse dejlige kantareller, Karl Johanner og Punktstokkede...

Tak til Jette og Michael for jeres selskab :-).


Foto: Michael bliver helt bælgøjet af fundet!

De senest indberettede arter i Naturbasen: