Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

8. februar 2006

Ny fugleart fundet i Indonesien

Ikke alt handler om religion. Den verdenskendte avis Jyllandsposten, og en del udenkandske medier, bl.a. CNN, melder således tirsdag, at det under en ekspedition i december 2005 til de indonesiske Foja-bjerge i det vestlige Ny Guinea lykkedes forskere fra USA, Indonesien og Australien at opdage en ny fugleart for verden.

Arten, der er en slags honeyeater, er i henhold til diverse medier den første nye art fundet i området siden 1939.

Det lykkedes også for ekspeditionens medlemmer at genopdage Berlepsch's six-wired bird of paradise. Arten skulle efter sigende kun være kendt fra indsamlede fjer, men det lykkedes forskerne at få taget billeder af fuglen.

Af andre væsentlige fund er 20 nye frøarter, fire nye sommerfuglearter, planter og fem nye palmer. Blandt planterne fandt forskerholdet en rhododendron med hvad der forventes at være den største blomst registeret til dato. Forskerholdet fandt også en sjælden kænguru, som ikke tidligere er set i Indonesien. Det drejer sig om en Golden-mantled Tree Kangaroo, der indtil nu kun var kendt fra et enkelt bjerg i Papua Ny Guinea.

For yderligere oplysninger: www.jp.dk...

vh/Peter

De senest indberettede arter i Naturbasen: