Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

3. september 2008

Find dræbersneglens æg

Naturhistorisk Museum starter undersøgelse af dræbersnegle

Skov- og Naturstyrelsen, Haveselskabet og Århus kommune har iværksat et projekt der skal styrke indsatsen mod dræbersneglene. Projektet gennemføres af Naturhistorisk Museum sammen med de Grønne Guider i Århus. Projektets formål er at medvirke til at reducere antallet af dræbersnegle i haver og i naturen blandt andet ved at undersøge dræbersneglenes æglægnings- og overvintringssteder samt dræbersneglens potentielle fjender.

Sensommer og efterår er højsæson for snegleæg. Dræbersneglens æg kan være begyndelsen til en ny, plagsom sommer med hundredvis af snegle i haverne. Naturhistorisk Museum vil afprøve en ny strategi, nemlig at bekæmpe sneglene allerede fra om efteråret. For at bekæmpelsen skal være effektiv, må man kende sneglenes æglægnings- og overvintringssteder, såvel naturlige som kunstige skjulesteder.

Dermed bliver det langt nemmere at destruere æg og unge snegle før den kommende sæson og dermed begrænse antallet af det følgende år betydeligt.

Send fotos og oplysninger til museet om snegles æglægningssteder

Hvis du vil hjælpe museet med oplysninger om ”naturlige æglægningssteder” for snegle, så send følgende til Naturhistorisk Museum pr. e-mail:

• Datoen, hvor æggene er observeret

• Adressen, hvor æggene er fundet

• Beskrivelse af lokaliteten, fx under sten, flamingo eller træ, i et hul i jorden eller andet. Skriv også, om stedet er fugtigt eller tørt, dækket af vegetation eller åbent.

• Beskriv så vidt muligt de planter, som er omkring æglægningsstedet.

• Foto af lokaliteten på en ½-5 meters afstand.

Send alle æggene og evt. æglæggende snegle i en æske/beholder med lidt fugtigt papir i og en plastpose omkring til:

Sussie Pagh

Naturhistorisk Museum

Wilhelm Meyers Allé 210

Universitetsparken

8000 Århus C

Obs! Hvis du ikke har mulighed for at sende snegle og æg til museet, så tag et foto med en lineal med centimeter-mål ved siden af æggene, og send det til os. Så kan vi vurdere størrelsen af æggene.

Museet er ikke kun interesseret i æg fra dræbersnegle, men også i andre snegles æg og æglægningssteder.

Forsøgshaver ønskes til snegleforsøg

Hvis du har lyst til at hjælpe, så kontakt Sussie Pagh på e-mail: sussie@nathist.dk eller ring til museet på tlf.: 86 12 97 77 og få nærmere anvisninger til forsøgene.



Foto: Måling af ægstørrelse

De senest indberettede arter i Naturbasen: