Kantarelsnaps
Svampesæsonen er startet. Når man kommer hjem med kantarellerne er der som regelen altid nogle stumper og afbrækkede dele, som man normalt smider væk. Det kan også være at der er et par store kantareller imellem, der ikke rigtig passer med de fine og mere faste mellemstore. Jeg har som regelen et glas stående med vodka, som alle disse brudstykker kommes i. Efter et par ugers lagring kan man begynde at bruge af snapsen - ikke til at drikke, vel at mærke (det er nærmest udrikkeligt), men som krydderi til f.eks. saucer eller stegt kød. Man kommer en spiseskefuld eller to af snapsen - afhængig af styrken - på den varme pande og kødet, saucen eller de stegte grøntsager. Efter et øjeblik er alkoholen fordampet og man har en aromatisk svampesmag og duft til retten. Tilsætning af kantarelsnapsen foretages når retten er lige ved at være færdig. Man kan naturligvis gøre det samme med andre spisesvampe og enten arbejde med seperate glas eller blande det hele sammen. Tilsidst: Der fyldes op med svampe og vodka efter hånden som man bruger af blandingen. Jens |