Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. februar 2006

Nyt ynglepar af Kongeørn i Danmark

Det lader til at eventyret med ynglende ørne i Danmark bare fortsætter, og at vores ørne tilsyneladende har delt landet op imellem sig: Kongeørnene har taget sig af Nordjylland, Havørnene resten af landet.

I "DOFs nyhedsbrev" oplyses det i dag, at et nyt par Kongeørne har etableret sig i Vendsyssel.

I forvejen er det kendt, at fuglen yngler i Høstemark Skov og Tofte Skov i Lille Vildmose. Det nye par har indrettet sig i en gammel duehøg-rede og har allerede parret sig i en skov der, i modsætning til de to andre pars territorier, ikke er lukket for offentligheden. Altså en åben skov. Men området, som hemmeligholdes, ligger temmelig øde hen, og besøges kun sjældent af mennesker. Til gengæld er der rigeligt med byttedyr for fuglene på stedet, så mulighederne for en succesfuld yngel er bestemt til stede.

Man tror ofte, at så store fugle som Kongeørne må være meget synlige på ynglestedet, men det er slet ikke tilfældet. De fører en yderst diskret tilværelse, og bevæger sig kun højst nødvendigt. Kan sidde det meste af dagen mere eller mindre skjult i træer og lign.

Der er al mulig grund til at glæde sig over, at Kongeørnen tilsyneladende har bidt sig fast i Danmark.

vh/Peter

De senest indberettede arter i Naturbasen: