Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

15. januar 2009

Farveringmærket Fiskeørn fra Hindsmade

Her på Fugle-og Natur har Torben Andersen, Vojens et par flotte billeder af Fiskeørn fra Hindsmade, Haderslevdam. Fuglen er farve-ringmærket og Torbens billeder er så super, at koden kan aflæses til 7R. Her er ringmærkningsdata på fugle, som er modtaget 15/1-2009:

"1367896 (Red/white 7R on left leg). Ringed as young female 06/07/01 at nest G12. One of three young. Kildary, Easter Ross, Highland Region. 57 45''N 04 04''W At ringing wing 360mm, tail 165mm, weight 1805 grams.

Please let me have full details of the sighting in Denmark.

I wonder if this bird is now living in Denmark, Norway or Sweden, or did it get blown off course this autumn. We have not located it here since ringing." many regard Roy Dennis.

Se det er jo interessant med en skotsk fugl i Danmark - det er vist kun sket en gang tidligere. At den så heller ikke er vendt tilbage til Scotland, kan jo sætte gang i spekulationer om den har slået sig ned i Danmark eller Norge.

Er der andre fotografere i det Sønderjyske der har "skudt" Fiskeørn med ring på? Fiskeørn har optrådt hver ynglesæson omkring Haderslev siden 2005, men rede er ikke lokaliseret endnu. Sidste redefund i området var i 1998 og 1999 - men orkanen i 1999 ødelagde meget.

Jeg sidder i den nydannede Arbejdsgruppen for Danmarks Rovfugle og vi har gjort en større indsat på at fotografere individer af Fiskeørne og Havørne gennem de sidste 2 år. Vi håber at kunne følge forskellige fåtallige arter ved hjælp af foto-beviser.

Jeg kan kontaktes her eller på Benth.Micho@gmail.com vedrørende farvemærkede rovfugle og ynglende rovfugle som sådan.

Benth Micho Møller


De senest indberettede arter i Naturbasen: