Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

20. februar 2009

Bare en lille fortælling

Kære alle.

Dette er mest for at bare fortælle lidt om fuglelivet i Sønderjylland.

Branderup 20 feb. 2009.

KL. 06.50 i morges - vi har det ret mildt for årstiden. Diset og tungt vejr. Solsorten afprøvede sin stemme for at holde sit territorie. En rusten stemme, ja, men selv før solopgang, skulle han lige markere sig. Ikke den fulde og klare sang, men meningen var god nok :-)

Kl. 14.40 angreb vor lokale spurvehøg igen foder pladsen, som står halvt skujlt ved fyrretræer. Den kom helt uanmeldt over vore bryggers mod foderstedet. Ikke et fugleøje havde spottet den. Men lige på det tidspunkt var der kun musvitter og blåmejser.

Grønirisker og grå / skovspurve er en anelse mere gumpetunge. Så med et lynhurtigt sving mod det ret store foderstativ, -- i splitsekund unden at få bid, så satte spurvehøgen sig i den den ene side af fyrrebuskene, og fra den anden side blev den skældt huden fuld af mejserne. De var selvfølgelig smarte nok til at holde træ og grene mellem sig og rovfuglen. Efter 20 sekunder, så satte den af igen med tom mave! Efter mindre end to minutter så forstatte mejserne deres eftermiddags måltid.

Som et P.S., jeg så i år 30-40 stære flyve nordover, Lærken synger, ikke kun trækkald, men territorie sang.

Det bliver nok forår igen i 2009.

Vi snakkes

Ole Post


De senest indberettede arter i Naturbasen: