Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

19. april 2009

Skarpeste billeder

Hvis man er besat af hysterisk skarpe billeder, som bla. ikke så nemt "brænder" ud i højlysene, så er det måske værd at interessere sig for Canon 5D ll. Kameraet leverer som standard filer på 60,2 Mb, og fremstår som det absolutte benchmark i formatet 24x36 (full frame). Det kan samtidig levere ægte HD video, som giver videokameraer i flere hundrede tusinde kroners klassen baghjul, men desværre kun når det gælder billedkvaliteten. De meget dyre videokameraer har nogle features, som 5D ll desværre mangler.

Selvom det er fuldkommen tåbeligt, at præsentere kameraets formåen med et hårdt pumpet billede på under 75 Kb., så har jeg alligevel vedlagt en lille smagsprøve på dets formåen med højlys og skarphed. Billedet er desuden taget på ca. fire meters afstand med Canon 100mm. macro-objektiv, som jo nok heller ikke er optimalt. Men hvis nogen skulle være interesserede i at diskutere kameraets muligheder for at levere ekstreme kvalitetsbilleder, så står jeg gerne til rådighed med praktiske erfaringer. /jw.


Foto: Jørgen Witved

De senest indberettede arter i Naturbasen: