Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

2. juni 2003

Resultater af skarvreguleringen i vestjylland

Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) har offentliggjort resultaterne af de tiltag der som opfølgning på Skov- og Naturstyrelsens nye forvaltningsplan er gjort for at nedbringe antallet af skarver i de vestjydske fjorde.

For det første blev klækning af skarvæg forhindret i 1870 reder i Vestjylland. Det svarede til knap halvdelen af de reder, som skarverne etablerede i landsdelen i foråret 2002. For det andet var der 410 lokale jægere, som fik dispensation til at nedlægge skarver i Ringkøbing Fjord og Nissum Fjord, og de nedlagde i alt 308 skarver i jagtsæsonen 2002/03. Undersøgelser af de nedlagte skarver viste at 70% var ungfugle, og at mere end 93% af dem kom fra andre kolonier end de lokale. Desuden kom 9% af de nedlagte skarver fra Norge.

Rapporten udkommer kun i elektronisk format på www.dmu.dk. Kontaktperson: Seniorforsker Thomas Bregnballe, tlf. 8920 1517, email tb@dmu.dk

De senest indberettede arter i Naturbasen: