Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

28. maj 2009

Stylteløber i grænselandet

I går, d. 27.5.09, observerede vi hele 3 eksemplarer af Stylteløber (Himantopus himantopus) i Rickelsbüller Kog. Stedet befinder sig i virkeligheden blot nogle få hundrede meter fra den danske grænse.

To af fuglene gjorde flere gange udfald mod klyder og måger. Den tredje fugl blev set liggende formentlig rugende på rede. Det var fascinerende at se de graciøse fugle gå på vingerne og stige pænt højt op over rørskoven, eller gøre udfald mod andre arter. Dette skete gentagne gange.

Fuglene observeret fra skjulet på selve grænsevejen - når man træder ind i skjulet, ses fuglene skråt til venstre (ca. kl. 11) for udsynet. Der går køer tæt på.

Stylteløber har tidligere forsøgt at yngle to gange tidligere i Danmark. I 1994 på Tipperne og i 2005 i Vejlerne, begge gange mislykkedes ynglen dog. Måske har de bedre held med sig i år, på et sted med udsigt til Danmark?

De senest indberettede arter i Naturbasen: