Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

25. juli 2004

Hvilken Fugl?

Som nytilflyttet lanbo har vi meget fornøjelse af alle de "mærkelige" fugle, der besøger vores foderbrædt og vores have. Nogle af dem har vi lært at genkende vha fuglebøger, men dem vi ikke kan se, men kun høre, er lidt sværere at identificere.

Én af disse fugle har vi kunnet høre den sidste lille månedstid, fra omkring 19.00 til solnedgang. Den udsender et kort skrig på cirka nogle sekunders varighed, der lyder lidt som Duuuuuuuuii. Det er en høj skingrende lyd, der minder lidt om et Heksehyl eller den lyd der kommer når man lukker luften ud af en ballon, samtidig med at man gør lufthullet mindre ved at "trække" i gummiet. Denne lyd gentages hvert 10 sekund uafbrudt, og er noget enerverende.

Vi bor på østfyn lige op af en granplantage som udgør de to sider af vores grund, og det er fra toppen af disse graner at skriget kommer. Eller nærmere skrigene for det lyder som at de nogle gange kommer fra to forskellige steder, på samme tid.

Jeg har en ide om at det er unger der skriger på mad, men hvilken fugl kan det i givet fald være. Til slut skal det nævnes at der er et rigt fugleliv omkring vores grund med bla. musvåger, natugler og her på det sidste tårnfalke, som i går dykkede ned og snuppede vores lille hyggelige "Husmus" på trods af at vi stod mindre end tre meter fra den!

PÅ Forhånd Tak!

Per

De senest indberettede arter i Naturbasen: