Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

8. juli 2009

Offentlig tur til Kalø slotsruin 8/7 - 2009.

Så er tiden endelig kommet! De næste fire uger er der rig mulighed for at komme en tur i det grønne og opleve dele af Danmarks kommende nye nationalpark. Naturcenter Mols arrangerer hver dag i perioden 7/7 - 3/8 2009 daglige ture til de mest spændende områder på syddjurs. www.fugleognatur.dk/kalender

I dag gik turen til Kalø slotsruin (www.fugleognatur.dk...show_message, og resulterede i en mindre - men meget engagaeret forsamling - der drog afsted fra parkeringspladsen ved ruinen kl. 15.00. Strandengene bød på spændende strandeng-flora som jordbær-kløver, kveller, strand-gåsefod, sylt-star, sandkryb, bidende stenurt, strand-trehage, strand-malurt, fliget vejbred, kogleaks mm. Det omskiftelige vejr betød begrænset aktivitet i luften, men en enkelt eng- og græsrandøje hist og her røg der i sommerfuglenettet. Fuglene var mere aktive, og bl.a. storspove, ryler, præstekraver, havterner, strandskader, mudderklirer og tre ederfugle kom på artslisten.

Skrænterne omkring ruinen bød på en blanding af salttolerante arter og gamle munkeplanter som strand-bede, harrild, gul snerre, bukketorn, strand-annelgræs, bulmeurt, katteurt, læge-oksetunge og læge-hundetunge.

Et udsnit af arter fra dagens tur kan findes her: www.fugleognatur.dk/lokalitet...

Alt i alt en dejlig tur, som vi ser frem til mange flere af!

Vi ses derude! Naturcenter Mols. :)



Foto: Kevin Clausen

De senest indberettede arter i Naturbasen: