Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

10. juli 2009

Offentlig tur på Molslaboratoriet 9/7 - 2009.

Gårsdagens ud-i-naturen oplevelse med Naturcenter Mols bød på en spændende tur i de mange naturtyper omkring Molslaboratoriet: www.fugleognatur.dk...show_message

Efter et hurtigt kig på molslaboratoriets trofaste hjertespand, gik turen gennem både bakkede overdrev, sandskrænter og flere typer af uberørt skov. De åbne områder bød bl.a. på rødrygget tornskade, markfirben, skovfirben, sandskæg, katteskæg og et væld af randøjer i luften. I skovene gik snakken om træarter og skovbundsurter, og vi fik både snakket om, og spist lidt af, de spiselige planter undervejs. Med opgravningen af lidt tormentilrod fik vi også vendt de mulige snapseurter og opskrifter på den hjemmelavede kryddersnaps. Langs bøgeskråningerne faldt vi over et pragteksemplar af alm. stinksvamp, og fik i den anledning en lille diskussion om den kommende svampesæson - det lykkedes ikke at få nogen til at smage på "kræet". ;-) Langs Femmøller å var vi heldige at spotte et par bækørreder fra bredden, inden vi vendte snuden tilbage mod Molslab hvor vi hilste på et par af de lokale (hestene) inden vi sagde tak for i dag!

Tak for en dejlig tur, og på gensyn!

Naturcenter Mols!

Et udsnit af observationerne fra turen kan ses her: www.fugleognatur.dk/lokalitet...


Foto: Kevin Clausen

De senest indberettede arter i Naturbasen: