Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. juli 2003

Aage V. Jensens Fonde største jordbesidder i DK

På bare 10 år er Aage V. Jensens Fonde blevet Danmarks i særklasse største private jordbesidder.

Med base i Liechtenstein har fonden investeret flere hundrede millioner kroner i dansk natur, og kontrollerer i dag nogle af landets mest ypperlige naturområder som Lille Vildmose i Himmerland og Vejlerne i Thy.

Den anonyme fond er på få år blevet den absolutte magtfaktor i dansk naturbevarelse. Det har skabt både venner og fjender. Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, udtrykker således bekymring for den dominans, Aage V. Jensens Fonde er ved at opnå.

Fondens milliardformue blev grundlagt at byggematadoren Aage V. Jensen, der frem til sin død i 1986 var en af landets mest aktive bygherrer, og blandt andet stod bag Hotel Hvide Hus-kæden. Aage V. Jensen testamenterede sin formue til bevarelse af naturen gennem fondene.

Helt præcist hvor stor en formue, der findes i de to Aage V. Jensen-fonde, er en velbevaret hemmelighed skjult for offentligheden i Liechtenstein.

Ialt har Aage V. Jensens Fonde opkøbt 15.000 hektar jord i Danmark, 12.000 hektar i Skotland og hele 40.000 hektar i Sydafrika.

Kilde: Børsen


De senest indberettede arter i Naturbasen: