Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

10. november 2009

Udpegning af skovrejsning fra kommune eller organisation - afklaring?

Hey

Har en føromtalt case om et egentligt område i nordjylland, hvor jeg prøve at hitte ud af det retslige perspektiv og muligheder. Håber nogen kan gøre mig klogere.

Sagen

Ejer "A" har et lineformet fredskov der fungerer som vigtig spredningskorridor for større vildt i landskabet. På naboejers grund (ejer "B") ophører denne fredskov og fortsætter længere henne igen på dennes grund, - altså er den brudt for derefter at fortsætte. Hvis ejer "A" har stor interesse i at den fortsætter (rent rekreativt og ikke med jagt for øje), hvad har han egentlig af muligheder for at opnå dette? Det skal nævnes at begge ejere ikke kan nå til enighed om dette. Iøvrigt virker det som om at det pågældende stykke "brudte fredskov" er ryddet, underligt nok lige i linje med gården og udsigt til fjord(der vides ikke om der er foretaget egentlig fældning af dette fredskov). Det golde område hvor der er brudt, består af urørt græseng, og ikke underlagt §-3. Kan der være noget om at man via DN ville kunne rejse en sag for gennemførslen af dette (hvis den rette argumenteren taler for det) eller kan ejer "A" henvende sig til kommunen om sagen, hvis der alligevel ikke er noget værdi at tabe for ejer "B", eller hvordan?

Mvh Danny

De senest indberettede arter i Naturbasen: