Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

10. november 2009

4 svampe på græs og mos. 4 fotos

På et større græsareal, der ofte er lidt soppet og derfor tilgroet af mos, er der dukket flere forskellige svampe op. Området er tilplantet med 3-4 æbletræer flere meter fra hinanden.

1. svamp ligner ½ krydder. Fik fat i èn der kun indeholdt tykt brun grød, mens hathuden var intakt og sej. Stokken meget kort og tyk.Lamellerne ser lidt ualmindelige ud.

2. Troldkølle af en slags. Det virker somom, der er en hinde omkring svampen, som det også kan ses som et skær på fotoet. Lidt skør og sart at røre ved, omkr 5 cm. og ikke færdigudviklede.De vrimler op af jorden på et ret stort areal.

3. hvid til cremefarvet svamp, som jeg ser mange steder på plæner i store mængder for tiden. tofarvede - brune konturer. Smager lidt sødt.

4. grålig til brunlig svamp med puklet hat, hvide lameller og stok, der er hvid foroven og mere og mere brun nedefter. Stokken er stiv, mens hatten er mere blød og sart. Lugter af svamp, men har en lidt besk eftersmag.

Mon der er bud på hvilke svampe det er, der vokser på samme plæne?

venlig hilsen Lisa


Foto: Lisa Ammitzbøll

De senest indberettede arter i Naturbasen: