Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

12. november 2009

Nordens Ugler

Bogen NORDENS UGLER har været udsolgt i nogle år - nu har forlaget, Apollo Books, genoptrykt den. Dette vil sikkert glæde mange, da den har været meget efterspurgt.

Dette skyldes ikke mindst farvetavlerne, som er virkelig gode. Eksemplarerne er placerede på en lys grå baggrund og dyrene træder nydeligt frem.

Arterne er grundigt behandlet i tekstdelen af bogen. Teksten for hver art er inddelt i kendetegn (vingefang og forveksling), udbredelse (i verden og for hvert af de nordiske lande), levested, flyvetid og biologi (larvens værtsplanter, hvordan man finder arten).

I tekstdelen er der udbredelseskort med angivelse af hvilke distrikter i de nordiske lande arterne er fundet. Desuden er der for arter, som er svære at bestemme forstørrede vingefotos (s/h) og enkelte stregtegninger af genitialier. Desuden er der billeder af levesteder og en del fotos af larver (også s/h).

Pga. den grundige behandling af arterne og de gode farvetavler må denne bog betegnes som standard-værket til bestemmelse af danske og nordiske ugler.

Genoptrykket adskiller sig fra originalen ved at der er kommet et nyt omslag.

Peder Skou:

Nordens Ugler

Håndbog over de i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island forekommende arter af Herminiidae og Noctuidae

(Danmarks dyreliv Bd. 5)

Apollo Books, 1991 (genoptrykt 2009)

17,5 x 25 cm, 565 sider, 37 farvetavler.


Foto: Mads Filskov

De senest indberettede arter i Naturbasen: