Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. november 2009

Følg din måge...

Som skrevet i en tidligere tråd www.fugleognatur.dk...show_message, så kan man følge "sine måger" via en norsk hjemmeside.

Det kræver ”blot” at man observerer en norsk farvering/CR, indtaster/indsender og logger ind….

Den norske side har dog nu åbnet for et par måger, som man kan se/følge, uden at have indtastet eller være logget ind – en slags smagsprøver på, hvad man kan få af informationer:

Man kan se observationer af en 11-årig svartbag

på norsk www.ringmerking.no...default...

eller engelsk www.ringmerking.no...default...

hvis man taster dens CR-kode j1k0 og klikker på søk/search.

Fuglen har skiftet mellem overvintring i Danmark og somre i Sydvestnorge, hvor hyppigste aflæsningslokalitet er Brennevinsmyra, en åben losseplads med husholdningsaffald, som giver mad til en skrækkelig masse måger.. Som CR-freak er man jo næsten ikke misundelig over op til 200 aflæsninger på én dag…..

Hvis man klikker på en af de to øverste små globusser, så får man et pop-up-kort med streger mellem de enkelte observationer/lokaliteter.

Hvis man klikker på de små flueben i venstre side, kan man se informationer fra den enkelte observation allernederst på siden.

Man kan også holde musen hen over et af de 15 fotos, eller klikke på dem og derefter bladre frem eller tilbage ved at klikke i fotoets højre eller venstre side.

Info om en 3-årig sildemåge kan ses ved at taste CR-koden jjk8 på søgesiden.

Herligt for måge- og CR-freaks…..

Go’ CR-birding, LP


De senest indberettede arter i Naturbasen: