Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

11. december 2009

Hvem spiser så pænt af et æble?

Dette æble har i nogen tid sammen med 4 andre æbler ligget på "gulvet" i et redskabsskur, fordi det var meningen de skulle lægges ud til fuglene, når/hvis det bliver vinter. I de seneste dage er der imidlertid blevet spist af det, sådan lidt ad gangen. Men meget pænt og regelmæssigt fra den ende, der har vendt opad. Og der er kun spist af dette ene æble. De andre, som ligger lige ved siden af, er helt urørte. Det samme er de æbler, der ligger i tremmekasser i samme redskabskur.

Skuret er ikke mere tæt, end at der sagtens kan komme mus ind - vi har tidligere set både rødmus og halsbåndmus. Vi har imidlertid også tidligere oplevet, at mus har spist af æblerne, men så har der altid været tale om "tilfældige" gnav fordelt på mange æbler, og på forskellige steder af æblerne. Aldrig så regelmæssigt som dette.

Der vil sikkert også kunne komme fugle ind, i hvert fald små fugle, men "biddene" ligner ikke fuglehak, og dem har jeg iøvrigt heller aldrig set så regelmæssige, ligesom fugle normalt også ville have hakket i flere af de liggende æbler.

Jeg har ikke kunne finde hverken muse-, fugle- eller andre efterladenskaber omkring æblerne.

Er der nogen, der har et bud på æblespiseren?


Foto: gerner

De senest indberettede arter i Naturbasen: