Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. december 2009

Se laksen gyde.

Lige nu er det muligt at se et meget spektakulært skue, nemlig når de store Vestjyske Laks gyder.

At det kan lade sig gøre, skyldes det kæmpe arbejde, der er gjort og til stadighed udføres for at bevare de unikke laksestammer i åerne derovre.

Nedenstående er sakset fra Skjern å sammenslutningens hjemmeside, og skrevet af deres biolog.

Se på laksegydning i Tarm By

Netop nu og frem til nytår er laksene i fuld gang med gydningen på bl.a. de to grusstryg ved Engvej i Skjern. Søndag d. 13. december var der især aktivitet på den øverste gydebanke. Tag familien ved hånden og gå en tur ved Tarm Bybæk, start nedstrøms og bevæg Jer opad, så er chancerne for at se "legen" uden at skræmme fiskene større.

På grusstryget i Kirke Å, Skjern, opstrøms broen ved Kærvej-Uglevej (umiddelbart nedstrøms sandfanget i parken) er der ligeledes stor aktivitet, om det er laks eller store havørreder ved vi ikke helt endnu. Gydegravningerne og fiskene er i hvert fald store!

Hvis I ønsker at optimere naturoplevelsen, har I mulighed for at se både laksegydning og flot natur med bl.a. vandstær ved Karstoft Å. Parkér evt. ved Clasonsborg og gå nedstrøms i skoven og op igen langs åen.

For alle vandløb gælder at chancerne for at overvære gydeaktivitet er størst på dage med ikke alt for stor vandføring. Tag evt. polaroidbriller med.

God fornøjelse og god jul!

Kim Iversen,

Danmarks Center for Vildlaks


De senest indberettede arter i Naturbasen: