Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. december 2009

Allearter.dk – ny hjemmeside

Projekt allearter.dk i regi af DanBIF er skudt i gang – et projekt, der har til formål at udarbejde en oversigt over danske dyr, planter, svampe og andre organismer og stille den til rådighed for alle interesserede.

Her og nu lanceres en første version af hjemmesiden, hvor der i første omgang blot vil indgå enkelte artsgrupper, men flere vil komme til i løbet af de kommende måneder.

En sådan oversigt er i sagens natur en temmelig umulig opgave, da vores viden endnu er meget mangelfuld på mange områder, da der ikke findes nogen endegyldig sandhed pga. forskellige taksonomiske opfattelser, da kriterier og definitioner er meget subjektive, og da antallet af arter er dynamisk pga. naturlig indvandring og pga. indslæbte og indførte, forvildede og udsatte arter.

Med andre ord – allearter.dk er ingen facitliste, men en foreløbig oversigt, der forhåbentlig vil udvikles og forbedres hen ad vejen – og til dette har vi brug for hjælp. Det gælder både i form af supplerende oplysninger eller rettelser til artslisterne, kendskab til relevant ekspertise eller litteratur, eller mere generelle kommentarer.

Adressen på hjemmesiden: www.allearter.dk/

Mvh. Lars Skipper

DanBIF

Statens Naturhistoriske Museum



Foto: Lars Skipper

De senest indberettede arter i Naturbasen: