Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

1. februar 2010

Kom ud og aflæs

Denne vinter har været rigtigt hård, og fuglene begynder at have det svært. Specielt blishønsene begynder at dø nu desværre. Men det giver os til gengæld en mulighed for at skaffe oplysninger om nogle fugle vi sjældent kan skaffe oplysninger om. Det er nemlig sådan at rigtigt mange af fuglene er ringmærkede, og derfor er det utrolig vigtigt at folk sender deres aflæsninger af disse ringe ind til zoologisk museum på: www.zmuc.dk...genmeldingsform.

En del af fuglene har udover deres stålring også en farvering på, så de er nemme at aflæse med kikkert. Ringene kan også aflæses ved, at man tager et billede af ringen, så kan man aflæse den på computerskærmen:)

Mange undlader desværre at sende deres aflæsninger ind, og det er rigtigt ærgeligt, for vi kan få meget vigtige oplysninger om fuglene ud af det, så husk at sende data ind hver gang du ser en ringmærket fugl! som tak modtager du et svarbrev med mærkningsdata!

Se evt en lille historie om en aflæsningstur på: gedserfuglestation.blogspot.com/

Håber i har fået lyst til at komme ud og aflæse fuglene, der er brug for det!

Både de levende og de døde!

Jesper Brinkmann


Foto: Kjeld Tommy Petersen

De senest indberettede arter i Naturbasen: