Om brutaliteten i det industrialiserede landbrug
Ny bog af Jonathan Safran Foer ”Om at spise dyr”, forlaget Tiderne Skifter, om vores forhold til naturpolitik og fødevarer, med særligt henblik på forbruget af kød. Citat fra begyndelsen af anmeldelse i dagbladet Information: ”Amerikanerne elsker dyr. Alene grise spiser de mere end 115 millioner af om året. Og de kan ikke få dyrene billigt nok. Mindre end én procent af det kød, der bliver konsumeret i USA i dag, er produceret på traditionelle familiebrug. Resten kommer fra kæmpestore industrielle landbrug, hvor slagtede burhøns ofte ligger og opsuger såkaldt kyllingemøgsuppe - altså deres eget bakteriefyldte lort - inden de bliver købt af sultne mennesker. Og orner får fjernet deres testikler uden bedøvelse...” Den citerede anmeldelse fra Information i sin helhed, her: www.information.dk/222034 Interview her: www.information.dk/222022 Anmeldelse fra Politiken her: politiken.dk...article882725.ece Skifter tider mon virkelig? /Peter |