Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

3. februar 2010

Fotokonkurrence ”Børn og vand” 03-02-2010 til 17-02-2010

Emnet i de næste to uger er ”Børn og vand”

Børn er verdens bedste fotomodeller

Især i vore dage, hvor de er vant til at blive fotograferet i en uendelighed og er helt fortrolige med at se sig selv på billeder fra de er helt små. Så det er sjældent de begynder at spille komedie når de ser et kamera der peger på dem. Sådan var det ellers ofte, for blot 5 år siden. Nu render alle rundt med et fotoapparat døgnet rundt – mobiltelefoner, lommekameraer og hvad har vi… Naturlige børn i naturlige omgivelser er målet.

De indsendte billeder skal indeholde både børn og vand

Fokus bør være på samspillet mellem barn/børn og vandet i en eller anden form.

Fokuser på det naturlige

Med det mener jeg, at jeg hellere vil se en vandpyt end et soppebassin. Hellere stranden end poolen. Hellere regnvejr end et badekar. Dette er dog ingen absolut betingelse, blot billedet er godt. Men i betragtning af hvor vi befinder os (dette forum), så….. Og feriebilleder fra poolen på solkysten har vi vist alle set rigelige af.

Vær kreativ

Børn er børn mindst indtil de er teenagere. Store børn kan også lege og være sjove. De helt små er bare bedårende.

Og vand kommer i mange former. Tag børn eller børnebørn med en tur på stranden, i skoven, til gadekæret, i zoo, ud i regnen osv. Der er masser af muligheder. Børnene skal nok levere action.

Billederne bør være nye

Som fotograf er det sjovest at få stillet en opgave og prøve at finde en kreativ løsning på den. Det er det man lærer af og dermed bliver en bedre fotograf. Og husk – fotograf er ikke en beskyttet titel som kræver en lang uddannelse. Alle som tager billeder er fotografer. Men erfaring giver bedre billeder – ikke avanceret teknik. Så skyd løs og vær ikke bange for at eksperimentere. Du kan kun lære af de mindre vellykkede optagelser. Mange amatørfotografer tager bedre billeder en de professionelle – de har tiden til det og ikke mindst entusiasmen.

Optagelser som er mindre en 1 år gamle foretrækkes.

Konkurrencen løber indtil den 17. februar kl. 21 og sidste frist for at stemme på de indsendte billeder er den 18. februar kl. 21.

Hver deltager kan indsendes 2 billeder og god opførsel er en selvfølge.

Rigtig god fornøjelse med opgaven

Ib

Advarsel!

Det kan nogle gange være problematisk at fotografere fremmede mennesker og især deres børn. Ikke alle forældre vil forstå hvad formålet med den pludselige interesse for deres poder skal til for – og ganske forståeligt. Det er ofte en god ide at spørge forældrene om det er i orden, før du begynder at skyde løs. Et smil og en venlig attitude hjælper altid. Hvis du bliver konfronteret med en direkte uvilje, så vis dem at du sletter billederne fra kameraet. Men de fleste er overordentlig forstående og vil måske endda blive lykkelige over at få et par pletskud af guldklumpen tilsendt.



Foto: Cool Victor på stranden

De senest indberettede arter i Naturbasen: