Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. februar 2010

VKO regeringens svinestreg

Det haster med at få rødt flertal, vi er mange der er truet af gylle og det bliver værre:

Mere stank fra svinefarme

18. feb. 2010 07.22 Penge

Stanken fra produktionen af mange millioner danske slagtesvin bliver endnu værre for naboerne på landet med to nye lovforslag, der blandt andet skal bane vej for endnu større svinefarme.

Det mener Det Økologiske Råd.

I et kritisk brev til miljøminister Troels Lund Poulsen (V) opfordrer rådet miljøministeren til nu at komme beboerne i landområderne til undsætning for ikke at skade udviklingen på landet.

- Naboer til svinefarme lever allerede i dag med voldsomme lugtgener, der tit langt overskrider lugtgenegrænserne, siger Hans Nielsen, landbrugspolitisk medarbejder i Det Økologiske Råd.

Landbrugsloven skal blandt andet ændres for at ophæve både den hidtidige bopælspligt for landmanden og for at hæve loftet på 500 dyreenheder per ejendom.

- Det betyder mange flere dyr og flere lugtgener. Samtidig forringes landmandens motivation for forbedre lugten, når han og familien ikke længere bor på gården og selv generes. I fremtiden ejes svinebrugene typisk af et investeringsselskab, forudser Hans Nielsen


De senest indberettede arter i Naturbasen: