Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

23. februar 2010

Iltning og sigtbarhed i sø?

Hey

Jeg har en lille irriterende tankeproblematik i hovedet vedrørende iltning af søer, - dette møntet på dybe søer med dannelse af springlag og iltfri zone. Der iltes så der følgelig kan skabes nogle bedre økologiske forhold og bedre respiration, samt tilbageholdelse af fosforfraktionen i sedimentlaget m.m.

Måske er det Poul Evald der kan hjælpe her :-)

Tankeproblematikken er at hvis scenariet er denne at der til søen tilledes en hvis del spildevand (kontinuerligt), der er med til at sænke sigtbarheden,-her skal det bemærkes at opholdstiden i vandet er kort så denne ovenliggende algevækst ikke når at blive dannet som sådan. Har bundiltning nogen indvirkning på sigtbarheden,- jeg tænker umiddelbart at så længe der sker en tilledning af spildevand så er det vel uden betydning, eller er det grundet den frigivelse af fosfor fra bunden i sommerhalvåret som gerne vil undgås da dette giver nogen algevækst i vandmassen?

Mvh Danny

De senest indberettede arter i Naturbasen: