Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

6. marts 2010

Havesanger med abnorm sang

Havesangere med mystisk sang

- efterlysning af informationer og optagelser

Det er en yderst sjælden begivenhed at møde en havesanger (Sylvia borin), som synger så mærkværdigt, at man må se fuglen for at afgøre, hvilken art man har hørt. På sitet: www.ginster-verlag.de/Raetselsaenger kan du høre eksempler på sang fra 21 af den slags fugle. De er optaget i Finland, Sverige, Danmark, Holland, Tyskland og Schweiz mellem 1950 og 2009. Vi er meget interesseret i at få yderligere oplysninger om sådanne fugle og meget gerne optagelser af deres sang.

Hvis du har hørt en fugl med en sådan atypisk sang eller støder på en i fremtiden, vil vi være taknemmelige for informationer om hvor og hvornår og for optagelser af sangen.

En hypotese om årsagen til havesangernes mærkværdige sang er, at fuglene er døve. Hvis du støder på en havesanger med utypisk sang, kunne du hjælpe os med at teste hypotesen ved at afspille alarmkald (mobbing-kald) af havesanger til fuglen og observere, om den reagerer. Kontakt mig, hvis du får brug for en kopi af et alarmkald.

Poul Hansen

Naturhistorisk Museum

DK-8000 Århus C

Email: poulh@nathist.dk



Foto: Registrede havesangere med abnorm sang 1950-2009

De senest indberettede arter i Naturbasen: