Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

24. marts 2010

problem med ukendt mini mini flyvende insekt

Hej

Vi er løbet ind i et irriterende problem.

På vores 1. sal har vi 3 værelser. I soveværelset har vi ingen dyr, men på de 2 andre værelser er vi blevet besat at et extremt lille flyvende uhyre, så vi er så frustrerede, at vi er tæt på at brænde huset af !! Nå det var måske en lille overdrivelse.

Men nu til den lille flyvende sag:

Den er ca 1,5 til 2 mm lang, ca 1/2 mm bred, har 2 små gennemsigtige vinger, og kroppen er vel sort eller mørkebrun. Den er for lille til at bestemme antal ben eller en mere præcis farve uden en lup, og det har jeg ikke lige ved hånden.

Vi har ikke bare 1 eller 2, men jeg skyder på, at vi nu har slået godt og vel 100 ihjel eller mere og hver gang, man slår 1 ned, kommer der 5 nye til! De sidder gerne sammen i en større flok f.eks. i vindueskarmen i dagtimerne.

Er der nogen, der har et bud på, hvad det kan være for en slags og eventuelt, hvordan man bekæmper dem eller hvor de kommer fra?

Faktisk har vi et lignende problem med Klyngefluer(eller vi tror det er sådan nogle) et par gange i løbet af året. De kommer også kun på de samme værelser og kommer formodentlig fra loftet. Derfor spekulerer vi på, om de her på samme måde kan lægge æg på loftet... Vi har blot aldrig haft problemer med den her type før i de 4 år, vi har boet her i huset.

Mvh Brian

De senest indberettede arter i Naturbasen: