Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

14. august 2006

Danske havørne har sat ynglerekord

Dr.dk. skriver i dag: "Det går godt for havørnene i Danmark. 2006 blev et rekordår for de store fugle. Det er lykkedes 11 af landets 16 ørnepar med fast territorium at få unger klækket og opfostret, så i alt 24 unger er kommet på vingerne.

Det betyder, at 112 havørne er udruget og opfostret i den danske natur siden rovfuglen genindvandrede som ynglefugl i 1996 efter 100 års fravær.

Erfarne fugle

- Vi er positivt overraskede over frugtbarheden blandt de danske havørne. Tre af parrene har i år fået hele tre unger på vingerne. Det viser, at der er tale om erfarne fugle, som er gode forældre, siger Lennart Pedersen, som leder projekt Ørn i Dansk Ornitologisk Forening.

Lennart Pedersen mener ikke at det er urealistisk at tro, at der vil være 75 danske havørnepar i den danske natur i løbet af nogle årtier.

Havørnene hører altovervejdende til i de sydlige og østlige egne af landet. Lige nu er der tre par i Jylland, et på Fyn, fem på Lolland og syv på Sjælland."

vh/Peter

De senest indberettede arter i Naturbasen: