Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

8. juni 2010

Ødelæggelse af levesteder for fredede og beskyttede arter

Til indledning, se følgende tråd om ødelæggelsen af et vigtigt voksested for Bakke-Gøgelilje ved Brunddragene på Lolland:

www.fugleognatur.dk...show_message

Er der en med forvaltningsmæssig og juridisk erfaring, der kan forklare og uddybe reglerne for beskyttelse af levesteder for fredede arter, herunder orkidéer?

Som udgangspunkt skal der vel søges tilladelse, hvis man af forskellige grunde vil foretage sig noget, der forringer eller ødelægger levevilkårene for den fredede plante eller organisme? Er det sket m.h.t. Bakke-Gøgeliljen ved Brunddragene på Lolland?

For at problematisere lidt, kan man jo sige, at en orkidé som Skov-Hullæbe formelt set også er fredet, men at det er svært at finde en skov på nogenlunde kalkrig bund på Øerne, hvor der ikke vokser Skov-Hullæbe.

Bakke-Gøgelilje er vel på landsplan ikke egentlig sjælden, men på Øerne er den ualmindelig, og det her var nok Østdanmarks største bestand af arten.

De senest indberettede arter i Naturbasen: