Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

30. juni 2010

Liste over invasiver på Fugleognatur

Der er artslister over habitatsarter, arter indvandret pga. klimaændringer o.s.v.

Jeg synes, der bør være en liste over invasive arter, evt. med kategorisering efter alvorlighed af problemer, men i alt fald en liste.

Det kræver måske en diskussion. På DMU-skemaerne til §3-basisregistrering (dette er for os nørder 8-) ) tænker man "invasiver" i en række sammenhænge, hvor folk normalt ikke tænker sådan: I nogle sammenhænge opfattes f.eks. Grå-Pil som en invasiv, hvor de fleste opfatter den som naturligt hjemmehørende. Men Grå-Pil er et problem i moserne, på engene og på mange af småbiotoperne; og den teori er fremført, at arten faktisk kun har nogle få 100er år på bagen, og er en konkurrencestærk artshybrid opstået ud fra 2-3 andre pile.

De værste er nok Kæmpe-Bjørneklo og Iberisk Skovsnegl, lige derunder kommer arter som Sildig Gyldenris og Klitrose o.s.v. o.s.v.

Men der bør være en liste over arter, som der er nogenlunde konsensus om at betragte som invasiver, her på Fugleognatur.

De senest indberettede arter i Naturbasen: