Er der tjek på Ager-Champignon-gruppen?
Ja, måske er der en, som arbejder videnskabeligt med gruppen, eller kender til videnskabelige arbejder, der læser dette! Jeg finder i mit nærområde i Vestkoven m.v. tit bl.a. Landsby-Champignon, Ager-Champignon og sjældnere Gulhvid Champignon. Men jeg synes, at champignoner, der nøgler ud som Ager-Champignon er temmelig forskellige i fremtræden. Der er stor forskel på bl.a. svampens størrelse, ringens karakter og graden af anisagtig lugt og stokkens form. Ager-Champignon står hyppigt i ungskov her; men disse er - synes jeg - ret forskellige fra de Ager-Champignoner, jeg finder på åben mark. - Der er også stor forskel på smagskvaliteten. Anis-smagen kan være så stærk, at nærmest er kvalmende, og den kan være mere antydningsvis. Så måske nogen kunne supplere med nogle bemærkninger om gruppen!? M.v.h. Poul Evald |