Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

12. august 2010

3 1k-munke til kl. 19:46

Det er ret utroligt hvad man kan have af glæde, når man har en sølle lille ribsbusk stående 3 meter foran ens køkkenvindue. Ribsene er helt åbenbart modne lige nu! I dag har 3 1k munke forsynet sig dagen lang – sidste mand på skansen var her helt frem til kl. 19:46. I øsende regnvejr. Kampen kæmpes mod 5-6 pågående solsorte. Munkene er meget forsigtige, de ankommer først via en lille omvej – faktisk mellemlander de i et oliventræ på terrassen (Oliventræ-art nr. 5 efter Gransanger, Musvit, Blåmejse, Skovspurv.) og mavelander derpå direkte ind i ribsbuskens centrum. Nogle bladbevægelser røber dem (solsortene er dog voldsommere).

Jeg kan simpelt hen ikke nænne at åbne køkkenvinduet og forsøge at tage nærfotos af ung-munkene, for jeg vil ikke risikere at skræmme dem væk. Men om en uges tid er solbærbusken klar, og senere kommer hylden, hvor havesangeren har sin glanstid – fuglene får fyldt sukkerdepoterne op inden afrejsen sydpå.

I dag har også 3 gærdesangere og netop en havesanger vist forsigtig interesse for ribsene, dog uden at slå til.

vh/Peter

De senest indberettede arter i Naturbasen: