Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. august 2003

Kongeørnenes unge på vingerne

Danmarks eneste ynglepar af kongeørn præsenterede i dag resultatet af årets ynglesæson. Lokale fuglekiggere, der følger kongeørnene tæt, kunne i fugletårnet ved Tofte Sø således berette, at en ung kongeørn blev set på vingerne over Lille Vildmose for første gang i formiddag.

Ungen kan kendes fra de voksne fugle på de store hvide vingefelter og den hvide halebasis. I den nærmeste tid vil det trænede øje desuden kunne kende ungen fra de voksne på dens ringere flyveegenskaber. Den bruger nemlig vingerne mere og kredser mindre stilfuldt. I galleriet (www.birdwatch.dk/gallery... findes et foto af en ung kongeørn, hvor de hvide vingefelter er tydelige.

Kongeørnene slog sig ned i Lille Vildmose i 1999, hvor de fik to unger, mens de efterfølgende har fået en enkelt unge på vingerne hvert år. Der er håb om, at endnu et par kongeørne vil yngle i området i de kommende år, da yderligere to kongeørne har opholdt sig i Lille Vildmose gennem sommeren.


De senest indberettede arter i Naturbasen: