Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. august 2003

Bæverne breder sig

Danmarks Miljøundersøgelser har netop udgivet bæverstatus-rapporten for 2002, der viser, at 18 udsatte bævere er blevet til over 50 styk.

Bæverne, der efter århundreders fravær i dansk natur er tilbage, deler vandene. Uanset om man elsker dyret eller - som sportsfiskerne - fører retssag mod dets tilstedeværelse, så kan det konstateres, at bæveren befinder sig godt i Danmark.

Hovedanken fra Danmarks Sportsfiskerforbund mod bæverne er, at de opdæmmer vandløb og dermed forhindrer især ørreder mod at vandre op gennem åsystemerne, hvor de gyder. Danmarks Miljøundersøgelser bekræfter, at det stort set kun er ål, der kan trænge gennem barrikaderne. Imidlertid lever bævere også af og til i åbrinke uden opdæmning, ligesom der på visse tidspunkter af året kan være passage over dæmningerne, fordi der er ekstra vand på grund af megen sne eller regn.

Hvis staten vinder retssagen mod Danmarks Sportsfiskerforbund om udsætning af bævere, så kan Silkeborg-søerne i følge forvaltningsplanen blive næste hjem for danske bævere.

Læs mere her politiken.dk/VisArtikel.iasp... eller download hele rapporten på www.dmu.dk...AR186.pdf.

De senest indberettede arter i Naturbasen: