Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. oktober 2010

Rødhals, alder?

Denne Rødhals ramlede mod vinduet her til morgen kl. ca. 7:30, i forsøget på at undvige en Spurvehøg. Rødhalsen fik et rast i en lun hånd og blev sat ind under nogle blade i en krukke, og overlevede, fløj senere ubesværet ind og skjulte sig i tæt krat. Der var ikke meget lys kl. 7:30 og ISO´´en måtte op på 2000.

Jeg mener selv, der er tale om en ungfugl her, en 1k - pga. den gullige farve på overnæbbets inderdel samt det rustbrune vingebånds tydelighed...

Fra sensommeren er ungfuglene som de adulte, men med et smalt, rustbrunt vingebånd (adult kan have lignende, men smallere bånd). Sving- og halefjerene samt hånddækfjerene er spidsere end adultes. Øjnene er mørkegrå (adultes er brune). Overnæbbets inderside er lysegrå, gul inderst (til 1. sommer) hvor overnæbbets inderside hos adult er mørkegrå. Juv. har om efteråret kontrast mellem inderste adulte og yderste juvenile store dækfjer. (Kilde: Fuglene i Europa, Nordafrika og Mellemøsten v/Beaman m.fl., Gad 1998)

Kan nogen bekræfte, at fuglen er en 1k ?

vh/Peter


Foto: Peter Nielsen

De senest indberettede arter i Naturbasen: