Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

11. november 2010

Wilhjelmkonference 2010 En fattig natur i et rigt samfund

Jeg var i fredags d. 5. november til Wilhjelmkonference 2010,hvor overskriften var En Fattig Natur I Et Rigt Samfund. Det foregik i det store auditorium på August Krogh-instituttet ude ved Zoologisk Museum i Universitetsparken på Østerbro.

Det var mødt betydeligt over 200 mennesker, og det var en ganske positiv og konstruktuv oplevelse.

Flere af de gamle diskussioner var oppe at vende: hvordan og om man kan prissætte naturgenoprettelse, den faktiske globale og nationale udvikling omkring biodiversitet o.s.v.

Bl.a. rekapitulerede Kåre Fog i et indlæg sin tidligere kritik af forsøgene på prissættelse: at det er helt afgørende hvilken forrentning af investeringerne i natur, man anvender.

Der var meget diskussion af den engelske model, hvor man giver tilskud til lodsejerne til natur- og miljøvenlig drift efter et pointsystem, hvor man får jo større tilskud, jo større naturværdier o.s.v.

Der var også spændende indlæg om erfaringer med kommunernes naturforvaltning efter amternes nedlæggelse gjort i bl.a. Vejle og Allerød.

Formålet her er ikke at give et egentligt referat af konferencen (det kommer på et senere tidspunkt!). - Jeg ønsker at gøre opmærksom på, at der var en meget konstruktiv stemning og god kampånd. - Der er begyndt at krible og krable for alvor igen omkring natur og miljø.

Endelig har det stor betydning at vi, der er engagerede omkring natur og miljø, en gang i mellem møder hinanden og får udvekslet erfaringer og synspnkter.

Det er nok andre der læser dette, der har været med på konferencen, og kan bidrager med vurderinger og erfaringer?

Konferencen var arranceret af DNs studenterkommite og forløb glimrende både indholdsmæssigt og organisatorisk.


De senest indberettede arter i Naturbasen: