Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

12. december 2010

Fuglebeskyttelse contra lempede sejladsregler i Narura 2000 området Arresø

Slut med 30 års natur oplevelser?

Skovrideren har endnu engang haft en af sine løjtnanter fremme. Denne gang med horrible påstande om, at der er opstået et tomrum efter, at Søværnets grundskole har indstillet sine aktiviteter ved Arresø. Skolen foretog sine øvelser indenfor et lille med bøjer afskærmet område ud for havnen. Aktiviteterne berørte overhovedet ikke områder som er vigtige og nødvendige for de udpegede fuglearter. Det berettiger overhovedet ikke til at udvide sejladsreglerne med 10 motorbåde eller tilladelse til hurtig gående brætsejlere på Arresø eller til lempelsen af sejladsen i fuglenes yngletid. I artiklen i F.A.A. lørdag d.4december, nævner Skovfoged Ole Andersen, at Skov og Naturstyrelse nu engang er sat i verden for at skabe natur og oplevelser Ja, det har det tidligere Tisvilde Skovdistrikt gjort i 30 år med godt resultat. Vi har fået en sø, der er det næststørste foretrukne område for rastende Stor Skalleslugere, en voksende bestand af Rørhøg og hvor op til 6 Rørdrum i perioder er observeret. Fiskeørne fanger fisk sammen med de ynglende Havørne og de har hver deres foretrukne områder i søen. Vor Miljøminister Karen Ellemann vil gøre optællinger af bl.a. fuglene til en folkesag. Det skal sikre, at vi ikke får nedgang i biodiversiteten. Antallet af fartøjer i Arresø er omvendt proportional med antallet af fugle. EU direktiverne siger klart: ”at gunstig bevarings status for udpegede arter skal bevares eller gøres bedre”!

Arresø IBA 106 er et internationalt fuglebeskyttelsesområdet. Søen er en lavvandet sø med et opland af moser, skove og enge. Den er en sø, der tiltrækker mange fugle især nu, da vandkvalitet er og vil blive endnu bedre. Søer bør ikke alle være for friluftsfolket. Fuglebeskyttelses området Arresø er som skabt for fuglene og det er en kæmpe oplevelse for naturelskere og et gode for biodiversiteten, som Caretakerne for Arresø holder meget øje med ved deres optællinger af fuglene.



Foto: Danmarks største Natura 2000 søområde

De senest indberettede arter i Naturbasen: